utorak, 20. listopada 2015.

CARSKI KUGLOF

 




Slano,jednostavno i brzo predjelo...u modli za kuglof....Za laganu večeru ili neki party...Fino je i toplo i hladno....!!
Sastojci

  mjera za čašu je 2 dcl;
 2,5 čaše brašna
 15 dag trapista sira
 15 dag šunke
 15 dag kiselih krastavaca
 1 čaša ulja
 1 čaša jogurta



   1 prašak za pecivo
 4 jaja
  sol,papar
 10 dag naribane gaud
Priprema


  Jaja izmiksamo pa dodamo jogurt i ulje.Tada dodajemo brašno i prašak za pecivo.Pomiješamo u glatku smjesu.Po 15 dag sira,šunke i kiselih krastavaca narežemo na male kockice.Sve nasjeckano dodamo u smjesu od jaja ,začinimo i promiješamo s kuhačom.




Dobivenu smjesu sipamo u kalup za kuglof koji smo predhodno namastili i pobrašnili.Pečemo 30-tak minuta na 200 stupnjeva.
Nakon toga kalup prevrnemo  na tepsiju obloženu pek papirom i na kuglof rasporedimo naribani gauda sir.Pečemo još 15-tak minuta na istoj temperaturi.Poslužimo toplo ili hladno.
Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar