četvrtak, 22. prosinca 2016.

NEŠTO NA BRZINU,NA ŽLICU...IDEALNO ZA BRZI RUČAK NAKON POSLA...

nesto-na-brzinuna-zlicu-idealno-za-brzi-rucak-nakon-posla

Sastojci
50 dag krumpira
2 velike mrkve
1 češanj češnjaka
1 veći poriluk



40 dag mješanoga mljevenoga mesa
2 v.ž ulja
1 l temeljca
1 dcl vrhnja za kuhanje
sol,papar,vegeta
1/3 m.ž muškatnoga oraščića

Priprema
1.
Krumpir,mrkvu i češnjak očistite i ogulite.Krumpir narežite na kockice,mrkvu  na ploške(naribati) a češnjak nasjeckajte.Poriluk prerežite po dužini,operite ga ,očistite i narežite.
2.

Mljeveno meso popržite u loncu na ulju ili masti.Kad se zaprži dodajte povrće.Kratko pržite ,pa zalijte temeljcem.Ostavite da lagano vrije oko pola sata.
3.
Na kraju ulijte vrhnje za kuhanje i dobro začinite s soli ,paprom,vegetom i na kraju s dosta muškatnoga oraščića koji će dati poseban okus ovom varivu punom mesa i povrća.

Nema komentara:

Objavi komentar