Ovo uglavnom klasično punjeno pile kako ga je punila moja mama, ali što s
viškom file, pa na kraju možda odlučite da vam pile uopće ne treba...
Sastojci:
Fila - Punjenje
Korica 1/2 jučerašnjeg kruha
1 jaje
1 glavica luka
3-4 šnitice suhe slanine (po ukusu)
1 pileća jetrica (adekvatna količina
nekih drugih)
1-2 žlice kosanog peršina
1,5 - 2 dl mlijeka
krušne mrvice po potrebi
vegeta
sol, papar
začini po ukusu timijan, origano
po želji šampinjoni, sjeckana paprika
Punjeno pile
1 pile
sol, papar
Višak file
pureća šunka po potrebi
Sir po potrebi
maslac
Priprema:
1. Pile nasolite izvana i iznutra, po želji iznutra namažite senfom
2. Za punjenje stavite na malo masnoće najprije slaninu, zatim luk i malo posolite i
popaprite
3. kad malo omekša dodajte kosana jetrica (ili 2 velike žlice kvalitetne jetrene paštete)
4. pustite da se malo rashladi...
5. u isto vrijeme na velikoj tavi ili u pećnici malo popržite (posušite) kockice kruha
6. U zdjelu dodajte mlijeko, jaje 2 žličice vegete, papar, peršin (ostale začine po ukusu) i
razmutite
7. dodajte luk, slaninu i jetrica i razmutite
8. dodajte kruh i umješajte smjesu srednje tvrdu, po potrebi dodajte mlijeka ili krušne
mrvice
9. Napunite pile i pecite ga cca 1, 5 h na 200 C
10.Od viška ako ga imate složite u kalup šunku pa sir, gore filu, na vrh malo maslaca
11.Stavite peći na 1/2 h
12.Nakon 20 min stavite odozgo pureće šunke , pa sira i zapecite
13.Ovako izgleda izvađeno iz kalupa.
Nema komentara:
Objavi komentar