ponedjeljak, 28. rujna 2015.

ČEŠKI KOLAČ! A OVIM RECEPTOM OTKRIJETE I SLATKU STRANU ČEŠKE KUHINJE.



Kuhinja simpatičnih Čeha u svijet je otišla s receptima za knedličke, haluške i rohikyje, a ovaj kolač je od biskvita s finom kremom – A je to!
SASTOJCI
5 jaja
250 g šećera
200 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica vode
2 žlice kakaa

ZA KREMU
150 g šećera
5 žumanjaka
5 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka

 
500 ml mlijeka
200 g maslaca
100 g šećera u prahu

ZA PJENU
5 bjelanjaka
250 g šećera
sok od pola limuna

PRIPREMA

 
1.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer, vodu i još malo tucite. Zatim dodajte brašno i jedan po jedan žumanjak, a na kraju kakao.
2.
Stavite smjesu u namašćenu tepsiju (vel. oko 40×25 cm) i pecite 40-50 minuta na temperaturi od 200°C.
3.
Pečeni biskvit ohladite i premažite pripremljenom kremom, a preko toga ravnomjerno rasporedite toplu pjenu od bjelanjaka.
4.
Priprema kreme: izmiješajte šećer, žumanjke, brašno i malo mlijeka, te zakuhajte u 500 ml vrućeg mlijeka. Smjesu kuhajte oko 10 minuta dok se ne ugusti, pa pustite da se ohladi.
5.
Pjenasto izrađeni maslac i šećer u prahu umiješajte u ohlađenu kremu.
6.
Priprema pjene: bjelanjke isucite, dodajte šećer, tucite na pari još oko 10 minuta, a zatim dodajte sok od limuna.
Posluživanje
Kolač ohladite i narežite na kocke.
Savjet
Za bržu pripremu možete koristiti Kremu za torte Dolcela, a umjesto tučenih bjelanjaka, Šlag pjenu Dolcela.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar